Izazov za istraživače: reši “challenge” i osvoji novčanu nagradu!18 May 2012 @ 22:23

U želji da pružimo nove zanimljive sadržaje na portalu, svim istraživačima pružićemo priliku da putem MDExplorera dobijaju informacije o najnovijim “izazovima” InnoCentive centra. Svi istraživački “izazovi” praćeni su odgovarajućom novčanom nagradom.

 

Challenge: OPTIČKO MERENJE INFLAMATORNIH MARKERA

Novčana nagrada: 7500 $

Rok: 6/16/12

 

Naručilac zahteva predloge koji opisuju tehnologiju optičkog ili spektroskopskog merenja fizioloških markera inflamacije u živim organizmima. Predlog mora sadržati citiranje iz literature (patent, komercijalne i naučne).

 

Pregled izazova:

Naručilac traži predlog tehnologije spektroskopskog merenja koja bi se mogla primenjivati za merenje klinički relevantnih molekularnih markera zapaljenja. Cilj naručioca je da pronađe način osetljivog i standardizovanog merenja markera zapaljenja u živom tkivu.

Ovaj izazov ima sledeće jedinstvene karakteristike:

 

-nagrada je zagarantovana za najbolji prosleđen predlog i iznosi  7500 dolara

-osoba koja daje rešenje ne prenosi na istraživača ekskluzivno pravo intelektualne svojine već pruža garanciju istraživaču na besplatnu, stalnu i neekskluzivnu dozvolu za korišćenje svih informacija sadržanih u predlogu.

Nakon deadline-a, naručilac će pregledati sve predloge i doneti odluku u veći sa pobedničkim rešenjem. Svi koji su poslali predloge rečenja će biti obavešteni o status njihovog predloga.

Za detaljnije informacije pratite sledeći link.

 

 

InnoCentive

 

ŠTA JE InnoCentive?

InnoCentive je globalno tržište inovacijama, gde kreativni umovi rešavaju neke on svetski najbitnijih problema za novčanu nagradu do milion dolara. Komercijalne, vladine i humanitarne organizacije sarađuju sa InnoCentive-om u rešavanju problema koji mogu uticati na čovečanstvo.

ŠTA JE TEORIJSKO LICENCIRANJE CHALLENGE-A?

“InnoCentive teorijski izazov” sprovodi ideju ali to još uvek nije dokaz koncepta. Upravo rešenje “InnoCentive teorijskog izazova”  treba da učvrstiti koncept pružajući detaljni opis i specifikaciju koje će ideju približiti njenoj praktičnoj primeni.

Naručilac traži neekskluzivno pravo da koristi rešenje koje pobedi. Nasuprot tome teorijski IP transfer znači da se osoba koja daje rečenje odriče svih prava intelektualne svojine za ono za šta je nagrađen.

 

 

 

Ostavi komentar